Política 15/02/2012

Protesta amb tambors i botzines contra les retallades davant d'un Parlament blindat per la policia

Sindicats de diversos sectors de la funció pública s'han manifestat contra els pressupostos de la Generalitat de 2012 el dia que s'aprovaven

Efe
2 min
Part dels manifestants de la protesta contra les retallades al Parlament / EFE

BarcelonaUnes 300 persones, convocades per sindicats d'ensenyament, dels Mossos d'Esquadra, d'infermeria i de la funció pública, han protestat aquest dimecres de forma sorollosa contra les retallades davant les portes del Parlament, que estava blindat per un ampli dispositiu policial.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La protesta, que s'ha iniciat poc després de les 17.00 hores en un ambient festiu i reivindicatiu, ha estat convocada per protestar contra les retallades socials que preveuen els pressupostos de la Generalitat per a 2012, que aquest migdia s'han aprovat amb el suport de CiU i del diputat del grup mixt Joan Laporta i l'abstenció del PP.

Malgrat que la protesta ha reunit unes 300 persones, els Mossos d'Esquadra han establert un ampli cordó de seguretat, ja que vigilaven la façana del Parlament amb una doble tanca, una dotzena de furgons de la brigada d'antiavalots i un doble cordó policial d'uns deu agents cadascun situats just a la porta principal de la cambra catalana.

Els concentrats, alguns d'ells amb la boina dels Mossos d'Esquadra, portaven pancartes en contra de les retallades i a favor dels serveis públics, així com banderes catalanes i dels sindicats convocants.

La protesta ha estat tan sorollosa, amb xiulets, botzines i tambors, que l'enrenou ha arribat en ocasions a l'interior del recinte del Parlament, ja que els convocats disposaven d'instruments que han estat sonant força estona.

Els concentrats han corejat consignes com "Avui la democràcia és al carrer i no al Parlament", "El poble, unit, mai serà oprimit" i "Mans enlaire, això és un atracament".

En nom d'un dels sindicats convocants, la portaveu de l'àrea pública de CCOO, Montse Ros, ha titllat la llei de pressupostos de la Generalitat d'"injusta i ineficaç", ja que "carreguen el pes de la crisi sobre els treballadors" i "no serviran per crear riquesa", ha valorat.

La representant del sindicat d'infermeria SATSE, Seila Gascón, ha considerat que la reducció del cos d'infermers empitjorarà la qualitat de la sanitat a Catalunya, per la qual cosa les retallades no només afectaran els treballadors, sinó també els usuaris.

Per la seva banda, el portaveu del sindicat de Mossos d'Esquadra SAP-UGT, Valentín Anadon, ha advertit que les retallades sumiran la seguretat pública en una situació "francament preocupant" per culpa de la posició "plenament irresponsable" que manté l'executiu català.

Malgrat que la protesta havia estat convocada per a les 17.30 hores de la tarda, des de primera hora del matí ja hi ha hagut diversos grups de persones que s'han anat acostant a les portes del Parlament per mostrar el seu rebuig a les retallades.

A més, un grup d''indignats' s'ha concentrat a la zona per escridassar breument els diputats, sense distinció, cantant consignes com "No ens representen" i "Xoriços" quan aquests tornaven a la cambra catalana a primera hora de la tarda després de la pausa per dinar.

stats