Política 31/07/2012

Pseudohispanobons per al 2013

Rajoy busca diluir el fantasma del rescat autonòmic a partir de la proposta de la Generalitat de finançament del deute

Joan Faus / Sara González
1 min
QUADRANT ELS 'BARONS' DEL PP  Mariano Rajoy va reunir ahir els seus barons per garantir que no hi haurà discrepàncies al Consell de Política Fiscal i Financera.

Madrid / BarcelonaObjectiu: que el rescat autonòmic no sembli, efectivament, un rescat. El govern espanyol treballa per transformar l'any vinent el fons de liquiditat perquè les comunitats puguin finançar-se amb ajudes que vinguin directament de les subhastes del Tresor i no d'un fons controlat per l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Es tracta d'una fórmula que beu de l'essència dels hispanobons que tant ha reclamat Catalunya, però que no deixaria enrere els mecanismes de control perquè els territoris compleixin amb l'objectiu de dèficit. En tot cas, minimitzaria l'estigma del rescat i contribuiria a llimar asprors amb governs com el català. I és que una de les obsessions de Mariano Rajoy és transmetre de portes enfora una imatge d'unitat que complagui els mercats. De fet, el proper setembre convocarà una conferència de presidents autonòmics amb aquest objectiu.

Podeu llegir-ho a l'ARA Premium.

stats