Política 29/10/2014

Puig assegura que Unió i CDC aniran de la mà en unes plebiscitàries

El conseller d'Empresa i Ocupació defensa el compromís del Govern amb la consulta tot i la voluntat de l'Estat de "prohibir-ho tot"

Ara
1 min
Felip Puig

BarcelonaEl conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, no contempla el trencament de CDC i Unió per visions contraposades sobre el procés independentista i assegura que en l'escenari d'eleccions plebiscitàries CiU es mantindrà unida. "Quan estiguem al límit, Unió estarà amb Convergència", ha sentenciat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a RAC1, Puig ha dit que l'escenari de plebiscitàries és "el més desitjable" i que la federació no s'escindirà perquè les forces que la integren comparteixen "l'escenari de país".

Malgrat reconèixer que Unió no s'ha decantat a hores d'ara pel 'Sí-Sí' a la consulta sobre la independència, el conseller ha insistit que la formació tampoc s'ha alineat amb el 'no' i que en un escenari d'eleccions hi hauria plena unitat de les dues forces.

Sobre la consulta del proper 9-N, Puig ha dit que el Govern ho té tot a punt perquè els ciutadans puguin votar. "Ho estem preparant de manera prou intel·ligent com perquè no es pugui prohibir", ha afegit, tot i reconèixer que l'Estat és capaç de prohibir les urnes: "Aquests poden prohibir qualsevol cosa".

Si no es pogués votar, ha dit, la mobilització ciutadana serà inevitable perquè la gent intentarà exercir el dret a ser consultada. "Indefectiblement acabarem amb un procés democràtic", ha dit.

En cas que l'Estat avorti el 9-N, hi haurà una nova reunió de partits per decidir com seguir avançant: "I espero que hi hagi més unitat", ha etzibat Puig.

stats