Política 01/09/2011

Felip Puig adverteix que els Mossos garantiran el bon funcionament dels CAP i no descarta més desallotjaments

El conseller ha explicat que la policia està actuant "a requeriment del Departament de Sanitat"

Acn
1 min
Entrada del CAP de Ca n'Oriac on els veïns tenen un punt d'informació i recollida de signatures contra les retallades / ACN

BarcelonaEl conseller d'Interior, Felip Puig, ha assegurat, en declaracions a l'ACN, que "cal respectar el dret de reunió i manifestació" dels ciutadans i que s'ha de comprendre "la inquietud d'algunes persones" davant el tancament nocturn d'alguns Centres d'Atenció Primària però ha advertit que els Mossos d'Esquadra "garantiran el bon funcionament dels serveis públics". Les actuacions policials s'han fet i es faran "a requeriment del Departament de Sanitat" i en el "grau de congruència i proporcionalitat adequat". En alguns casos, ha avisat, això vol dir "desallotjar persones que impedeixen la tasca dels professionals sanitaris i que els ciutadans puguin ser atesos correctament".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Puig ha explicat que si Sanitat demana una intervenció policial per garantir que els establiments públics "puguin funcionar amb normalitat", aquesta es farà "en el grau de congruència i proporcionalitat adequat". "I a vegades", ha remarcat, "això vol dir provocar el desallotjament de gent que impedeix que la tasca dels professionals i que els ciutadans puguin ser atesos correctament".

El conseller també ha demanat "tota la comprensió" per "la inquietud de la gent" i ha subratllat que s'ha de respectar el seu "dret de reunió i de manifestació". Aquest és un "país lliure i democràtic i la policia ha de respectar aquest dret" però "també cal garantir el bon funcionament dels serveis sanitaris".

stats