Política 19/09/2011

Puig: "El nostre espai públic està massa ple de serveis sexuals"

Interior pretén denunciar els clients de les prostitutes igual que ho fa amb els del 'top manta'

Redacció
2 min
Felip Puig, conseller d'Interior

BarcelonaEl conseller Puig ha apuntat aquest matí a El matí de Catalunya Ràdio que la llei d'espai públic tindrà tres punts principals quant a àmbits d'actuació. En el cas de la prostitució, "massa present en el nostre espai públic, tant en carrers com en carreteres", ha avançat que és un cas "com el top manta". S'ha de multar "a qui intenta vendre" i a qui "vol comprar". És a dir, Interior es planteja sancionar també els clients.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa al burca o el nicab, creu que la clau de la llei raurà en el fet que aquestes maneres diferents de cobrir-se la cara es vulguin mantenir dins d'alguns llocs determinats. Puig opina que no és el mateix que un repartidor de pizzes vagi amb la cara tapada pel carrer que que ho faci alguna dona amb la cara tapada.

Respecte a les concentracions esportives, ha dit que la llei que estan preparant no permetrà que les celebracions esportives siguin "parcs temàtics contra la policia i el mobiliari urbà". Una qüestió per a la qual serà necessària la bona coordinació policial entre les policies municipals i els Mossos d'Esquadra. Per millorar-la, ja ha anunciat que el seu departament té la intenció de fer una llei al respecte, ja que l'actual norma catalana és del 1994. Tal com ha apuntat, "no podrà entrar gaire policia més" i caldrà que almenys estigui ben coordinada.

De l'obertura de la grada jove del Barça ha dit que depèn del seguiment que el club faci de les condicions de seguretat, que seran totes les que hi ha marcades, com, per exemple, que no s'hi pugui entrar amb casc i que no hi entrin persones amb antecedents. Tot i això, ha avançat que a ell li sembla molt positiu que "hi hagi una grada d'animació".

stats