PROTESTES AL CARRER
Política 23/06/2011

Puig anuncia una unitat policial per asfixiar judicialment els grups violents

Considera que cal adaptar la policia a mètodes més “sofisticats d’actuació de “guerrilles urbanes”

M.colomer
1 min

BarcelonaEl conseller d’Interior ha anunciat aquest dijous al Parlament que treballa en la creació d’una unitat dels Mossos d’Esquadra per aprofundir en la recerca de proves per inculpar els violents que actuen amb mètodes “sofisticats” de “guerrilla urbana”. Es tracta d’asfixiar judicialment aquests grups per evitar que quedin impunes, com ha dit que ha passat els últims anys.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ho ha anunciat durant la seva compareixença al Parlament per donar compte de l’operatiu policial del 15 de juny als voltants del Parlament, que ha suscitat les crítiques de l’oposició, amb peticions de dimissió incloses per part de PSC i ICV-EUiA. La nova unitat dependrà de la divisió d’informació dels Mossos i es dedicarà a aprofundir en la recerca de proves que facilitin la inculpació, si cal penal, dels responsables d’actes violents.

Davant aquesta nova realitat que ha definit Puig, ha explicat que els Mossos també s’adaptaran a la situació refoçant les unitats d’ordre públic i antiavalots i dotant-les de càmeres per facilitar la identificació dels responsables d’actes delictius.

stats