Política
Política 16/02/2011

Puig voldria límits superiors als 120 km/h en alguns trams d'autopista

El conseller d'Interior assegura que dilluns completarà l'eliminació dels 80 km/h fixos de les entrades, amb un mes d'avançament. Confirma també que Xavier Crespo serà nomenat secretari de Seguretat "els propers dies"

Redacció
2 min
El conseller d'Interior, Felip Puig, s'ha reunit aquest divendres amb el delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel.

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Felip Puig ha avançat que dilluns haurà enllestit, de manera avançada, la supressió del límit fix dels 80 km/h a les entrades de Barcelona. El proper pas serà aquesta nit mateix, amb “l'alliberament” de la B10 (des del nus del Llobregat fins al consorci de la Zona Franca), de l'A2 (també des del nus del Llobregat fins a Molins de Rei) i del B22, el ramal d'accés a l'aeroport. L'últim tram, la B23 des de la Diagonal a Molins de Rei, completarà dilluns la substitució de velocitats. Puig ha considerat que l'enderrocament “d'una mesura dogmàtica i ideològica” ha estat ben rebut: “El retorn al sentit comú ha estat ben acollit”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El titular d'Interior ha revelat que li agradaria plantejar una velocitat superior als 120 km/h a determinats trams d'autopista. “Ho tinc en el meu magí des de fa temps, però topem amb una legislació general, que és de l'Estat, i que limita a 120 la velocitat màxima de les autopistes. Parlarem amb Pere Navarro [cap de la DGT], però el veig una mica obsessionat amb les limitacions estrictes de la velocitat”. Puig ha confirmat també que vol fer canvis en els radars: “No en posarem més. Segurament els canviarem de lloc per buscar-ne la idoneïtat. El gran propòsit és reduir la sinistralitat i alguns radars han quedat col·locat en ubicacions on ja no compleixen funció, sinó que només són eines recaptadores”.

Un dels temes de l'entrevista ha estat el nomenament del seu germà com a director del Servei Català de Meteorologia (SCM), tenint en compte que casos com els d'Ernest Maragall, Manel Nadal i Apel·les Carod en temps de tripartit havien despertat les crítiques convergents. Puig ha rebutjat la comparació, adduint que ell no l'havia nomenat, sinó que ho havia fet un altre conseller. “No hi ha dependència familiar”, ha explicat, a banda de recordar que la feina que desenvoluparà Oriol Puig és eminentment tècnica.

Un altre dels nomenaments polèmics és el de Xavier Crespo, secretari de Seguretat. Felip Puig ha donat per fet que el Govern li donarà llum verda “els propers dies” i ha confirmat que Joan Delort, que actualment ocupa el càrrec, no només sap que serà cessat sinó que ell mateix ho ha demanat. Preguntat perquè està trigant tant el traspàs (de fet, Crespo, alcalde de Lloret, es va acomiadar per carta dels treballadors municipals fa més d'un mes), el responsable d'Interior ha explicat: “Després d'anunciar el seu nom, vam valorar que necessitava uns dies per fer el traspàs d'una alcaldia important com és la de Lloret”. Tot i que no ha volgut concretar el termini, sí que ha assegurat que seria abans de les municipals.

Finalment, Puig ha defensat també l'eradicació del codi ètic de la policia: “Ni el mateix Govern hi estava d'acord, perquè comportava una presumpció de culpabilitat de la nostra policia que és contrària al comportament general que avui té el cos”. En tot cas, el conseller ha admès que “per mandat europeu” caldrà impulsar un nou codi ètic. També ha revelat que augmentarà la presència policial: “Hi haurà més policia de proximitat i més patrullatge”.

stats