LES FINANCES DE LA GENERALITAT
Política 10/10/2011

Puigcercós pronostica que el Govern superarà la pròpia previsió de dèficit malgrat les retallades

Advertix que sense un “cop de força” per acabar amb el dèficit fiscal, el país seguirà “ballant-la entre la contracció i la retallada”

Ara
1 min

BarcelonaEl president del grup parlamentari d’ERC, Joan Puigcercós, ha pronosticat aquest dilluns que el Govern no complirà el propi objectiu de dèficit que s’ha autoimposat (un 2,6% aquest 2011 i un 1,3% -com exigeix l’Estat- el 2012) malgrat les retallades i ajustaments pressupostaris. En un apunt al seu blog, Puigcercós alerta que fins que el Govern no li digui a l’Estat “que la moma de Catalunya s’acaba i que les regles canviaran”, Catalunya continuarà “ballant-la entre la contracció i la retallada”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L’exlíder d’ERC desatca que el seu ha estat l’únic partit que va assumir com a lògic en el debat de política general que l’administració catalana ha d’ajustar la despesa pública. Ara bé, també destaca la falta de rumb i objectius del Govern. Erigeix en exemple el cas de la “pèrdua de papers (del conseller Mas-Colell) amb la paga doble dels funcionaris.

Considera que Mas toparà amb la realitat del problema que representa el dèficit fiscal quan ja no pugui atribuir les dificultats econòmiques al tripartit, això és, un cop tancat l’exercici 2012. Una vegada més, Puigcercós aposta per “ajudar” el Govern a prendre decisions que “no són fàcils”. La més important, però, la “decisió en majúscules”, és a dir un “cop de força” per canviar les regles de relació amb Espanya i acabar així amb el dèficit fiscal.

stats