POLÍTICA
Política 25/05/2011

Puigcercós a Carod: "Tothom hauria d'assumir responsabilitats"

El president en funcions d'ERC respon les crítiques que Carod va fer, en un article a l'ARA, al rumb actual del partit. Puigcercós aposta per repensar el partit obrint-lo a noves formes de militància més participativa. Segons ell, el congrés de l'octubre i la nova direcció hauran regenerar les propostes i el model de partit

Redacció
2 min
Puigcercós

BarcelonaEl president en funcions d'ERC, Joan Puigcercós, ha contestat, en una entrevista a TV3, les crítiques de l'anterior dirigent del partit, Josep-Lluís Carod-Rovira, que en un article publicat aquest dimarts a l'ARA, acusava el partit de no tenir "ni lideratge, ni projecte, ni identitat, ni credibilitat". "Tothom hauria d'assumir responsabilitats", ha estat la resposta de Puigcercós. L'encara president ha reconegut els seus errors i ha assumit la responsabilitat personal en el cop patit per ERC diumenge a les municipals, però ha criticat la manca de "la lleialtat que es requeria" al partit i ha fet una crida a la "fraternitat". Puigcercós també ha expressat el seu desig d'apartar-se de la direcció del partit. “Em faria molta il·lusió ser diputat ras per una temporada”, ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“Hem de fer les coses de manera diferent”

Puigcercós ha volgut mostrar-se clar després de la patacada electoral que van patir els independentistes als comicis municipals de diumenge. “Hem de fer les coses de manera diferent”, ha dit Puigcercós en una altra entrevista a Catalunya Ràdio. L'encara president aposta per “obrir el partit” i “canviar les formes de militància”. L'objectiu del nou model seria “tornar a acostar el partit a la gent, sobretot a la gent de les grans ciutats”. Puigcercós no ha volgut desvetllar el seu favorit per succeir-lo al capdavant del partit. Jordi Portabella, Oriol Junqueras i Anna Simó són alguns dels noms que ja sonen per encapçalar ERC.

Sensació de desgavell

Puigcercós creu que ERC ha de tornar a ser un partit “flexible, obert i plural”, que inclogui “noves formes de participació més horitzontal i més territorial”. “ERC s'ha d'obligar a la doble militància”, al partit i a alguna entitat, ha explicat Puigcercós. Segons ell, “l'independentisme de vegades és més un moviment social que una opció política” i ERC ha de ser la força capaç de combinar les dues coses. Puigcercós ha criticat un discurs “radical” de “l'independentisme per demà” que va provocar una certa “sensació de desgavell”. L'encara president d'ERC ha dit que ell creu que, pel que fa a la independència, “hi haurà novetats importants aquesta legislatura”. Pel que fa a la presència de Joan Laporta en la candidatura d'Unitat per Barcelona, Puigcercós ha lloat “l'esforç d'unitat de l'independentisme”, tot i que ha recordat que s'ha de jutjar pels resultats.

Motius de la davallada

Puigcercós ha reconegut que “el segon tripartit no es va entendre i no va agradar i va provocar una divisió de l'independentisme” i l'ha posat d'exemple com a motiu de la davallada electoral. L'encara president d'ERC també atribueix el descens del partit en les municipals a una “onada de vots per a la dreta”.

stats