DEBAT FISCAL
Política 04/04/2011

ERC vol que Hisenda faci públic el número d'inspeccions per demostrar que Catalunya pateix "excés de zel fiscal"

Acusa l'Estat d'acarnissar-se amb les inspeccions a les petites i mitjanes empreses mentre les pacta amb les grans multinacionals

Redacció
1 min

BarcelonaEl líder d'ERC, Joan Puigcercós, ha assegurat que el seu grup parlamentari demanarà al Ministeri d'Hisenda que publiqui el nombre d'inspeccions fiscals que es fan a les diferents comunitats autònomes. La intenció és demostrar que Catalunya "pateix un excés de zel fiscal" que afecta principalment a les pimes. "Les grans multinacionals", especialment les situades a Madrid, "tenen equips per aturar inspeccions i pactar-les", ha assegurat Puigcercós.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Puigcercós, a Catalunya hi ha "denúncies soterrades per por a represàlies" sobre l'excessiu zel fiscal que pateixen les pimes. Segons el líder republicà, l'Agència Tributària no fa la seva feina, perquè "no fa aflorar les bosses de frau i en canvi s'acarnissa amb els que declaren", informa l'ACN. Per Puigcercós les grans multinacionals tenen "equips" que els permeten "aturar o pactar inspeccions". "Hi ha assessors que recomanen situar l'empresa a Madrid" per evitar inspeccions, ha assegurat el líder republicà abans d'anunciar que el seu partit demanarà al Ministeri d'Hisenda que publiqui el nombre d'inspeccions que es realitzen a les diferents comunitats autònomes. Pel líder republicà les grans empreses, i sobretot les afincades a Madrid, tenen avantatges fiscals gràcies a les seves "influències polítiques" mentre que les pimes queden ofegades per l'Agència.

stats