POLÍTICA
Política 04/04/2011

Puigcercós: “Mas no sap què fa Duran a Madrid de dia”

El president d'ERC acusa la federació de fer dos discursos i actuar de manera diferent a Catalunya i a Madrid. Considera que Mas no té control sobre l'activitat política de Duran a Madrid

M.colomer
1 min

BarcelonaEl president d'ERC, Joan Puigcercós, dubta que el president de la Generalitat, Artur Mas, tingui control sobre què fa i pacta el president del grup de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida. En roda de premsa després de la reunió de l'executiva, Puigcercós ha deplorat que mentre el Govern de Catalunya batalla amb Madrid perquè li aprovi el pla de reducció del dèficit, Duran “aprova tot” el que planteja el govern del PSOE “sense cap rèdit” per al país, “tret que siguin altres rèdits que desconeixem”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Això sí, ha ofert “cobertura” al Govern a l'hora de defensar l'autogovern, però sempre que CiU “no jugui al dia i la nit” i actuï d'una manera a Catalunya i d'una altra a Madrid. En un to clarament irònic, Puigcercós ha carregat contra el portaveu de CiU al Congrés, “Duran de dia i Lleida de nit”.

Puigcercós ha endurit avui la seva crítica al Govern -després que així li ho reclamessin dirigents del partit- i, malgrat que ha tornat a reconèixer la “corresponsabilitat” d'ERC i del tripartit amb la situació financera de la Generalitat, ha considerat que l'executiu d'Artur Mas ha actuat els primers cent dies amb “desorientació, falta de rumb i improvisació”. És més, ha acusat el Govern de serf, per ara, el “principal destructor de llocs de treball” en salut i educació, a més de no haver activat cap mesura per crear ocupació.

stats