Publicitat
Publicitat

DEBAT D'INVESTIDURA

Puigcercós proposa la creació d'una comissió que estudiï la viabilitat del concert econòmic

ERC obre la represa del debat d'investidura i ja avança que votarà que no en la primera votació

El líder d'ERC, Joan Puigcercós, ha proposat en la seva contrarrèplica a Artur Mas la creació d'una comissió parlamentària que estudiï la viabilitat del concert econòmic. També ha mostrat la seva voluntat d'endegar un estudi sobre les balances fiscals i una ponència per tractar la transparència als partits i a l'administració.

Puigcercós ha alertat en la represa del debat d'investidura que existeix el perill d'una "tornada al passat" si CiU confon "partit amb país". Ha posat com a exemple el nomenament oficiós de Josep Antoni Duran i Lleida com a interlocutor del Govern català a Madrid.

Puigcercós ha donat tres receptes a Mas per agilitzar l'administració i fer-la més eficient i transparent: fer una llei d'accés a les dades, establor un pacte d'integritat i fer un control exhaustiu dels comptes.

Un cop acabi Puigcercós i Mas li repliqui, serà el torn de Solidaritat Catalana (SI) i Ciutadans. Per Solidaritat ho farà Joan Laporta i per Ciutadans el seu líder, Albert Rivera. SI i Ciutadans hauran de compartir minuts i es calcula que en tindran quinze cadascun per contestar al discurs d'investidura que va fer ahir Mas.

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha avançat a l'inici de la sessió que la votació per escollir Mas president es farà com a mínim a la una del migdia. Està previst que tots els grups hi votin en contra, a excepció de CiU. En aquest cas, caldria una segona votació que es faria dijous. D'aquesta Mas ja en sortiria president amb l'abstenció, probablement, del PP. 

Més continguts de

PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT