DEBAT D'INVESTIDURA
Política 21/12/2010

Puigcercós proposa la creació d'una comissió que estudiï la viabilitat del concert econòmic

ERC obre la represa del debat d'investidura i ja avança que votarà que no en la primera votació

Oriol March
1 min

BarcelonaEl líder d'ERC, Joan Puigcercós, ha proposat en la seva contrarrèplica a Artur Mas la creació d'una comissió parlamentària que estudiï la viabilitat del concert econòmic. També ha mostrat la seva voluntat d'endegar un estudi sobre les balances fiscals i una ponència per tractar la transparència als partits i a l'administració.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Puigcercós ha alertat en la represa del debat d'investidura que existeix el perill d'una "tornada al passat" si CiU confon "partit amb país". Ha posat com a exemple el nomenament oficiós de Josep Antoni Duran i Lleida com a interlocutor del Govern català a Madrid.

Puigcercós ha donat tres receptes a Mas per agilitzar l'administració i fer-la més eficient i transparent: fer una llei d'accés a les dades, establor un pacte d'integritat i fer un control exhaustiu dels comptes.

Un cop acabi Puigcercós i Mas li repliqui, serà el torn de Solidaritat Catalana (SI) i Ciutadans. Per Solidaritat ho farà Joan Laporta i per Ciutadans el seu líder, Albert Rivera. SI i Ciutadans hauran de compartir minuts i es calcula que en tindran quinze cadascun per contestar al discurs d'investidura que va fer ahir Mas.

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha avançat a l'inici de la sessió que la votació per escollir Mas president es farà com a mínim a la una del migdia. Està previst que tots els grups hi votin en contra, a excepció de CiU. En aquest cas, caldria una segona votació que es faria dijous. D'aquesta Mas ja en sortiria president amb l'abstenció, probablement, del PP.

stats