Política 18/02/2014

Puigcercós insisteix que Millo li va demanar anar a les llistes d'ERC

El diputat del PP acusa l'expresident republicà de mentider

Ara
2 min

BarcelonaL'expresident d'ERC Joan Puigcercós ha revelat aquest dimarts en una entrevista a RAC1 els detalls de la conversa que segons ell va tenir amb l'actual diputat del PP Enric Millo en la qual aquest suposadament li va demanar formar part de les llistes republicanes per ser diputat al Parlament l'any 2003 per Girona. Millo acabava de quedar fora de les llistes d'UDC i, segons Puigcercós, buscava un partit per mantenir-se a la primera línia de la política. Puigcercós, que assegura que Millo va arribar a parlar amb més dirigents d'ERC, diu que li va recomanar que busqués al PSC, on creia que seria més fàcil aconseguir entrar a les llistes. Els dos polítics es van reunir, segons la versió de Puigcercós, al bar Núria de la plaça Poeta Marquina de Girona. "Li vaig dir que el camí de la democràcia cristiana a l'esquerra laica era complicat, i més si es volia fer en un parell de setmanes", ha recordat Puigcercós. Al final, el diputat va anar a parar al Partit Popular.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

No és la primera vegada que surt a la llum aquesta trobada entre els dos polítics. La història la va explicar l'any passat el periodista Tian Riba, també a 'El Món a RAC1'. Llavors Millo ho va desmentir. Va assegurar que va ser ERC que va temptar Millo perquè anés a les llistes.

Avui, durant l'entrevista a la ràdio, el diputat ha tornat a desmentir la versió de Puigcercós en un tuit.

Puigcercós ha refermat la seva versió després que el periodista Jordi Basté llegís el tuit en antena i ha assegurat que no té prova sonora perquè no es dedica a amagar micros dins de rams de flors, en referència a la conversa de Sánchez-Camacho al restaurant La Camarga.

Millo, considerat aleshores del sector catalanista d'Unió, va ser diputat al Parlament per CiU entre el 1995 i el 2003. Des del 2006 és diputat pel PP per Girona.

stats