Política 26/02/2011

Puigcercós compara el govern valencià amb les dictadures de Tunísia i Egipte

El líder d'ERC creu que el PP i el PSOE són culpables que TV3 no es vegi al País Valencià

Agències
2 min
Puigcercós, durant el Consell Nacional d'Esquerra

BarcelonaEl president d'ERC, Joan Puigcercós, ha comparat les desaparegudes dictadures de Tunísia i Egipte amb el govern valencià en assegurar que les primeres tancaven Internet i l'executiu autonòmic tanca els repetidors de TV3 al País Valencià. Puigcercós, que avui ha intervingut davant el Consell Nacional d'ERC, ha fet al·lusió a la polèmica suscitada pel tancament dels repetidors i ha afirmat que "mentre les dictadures de Tunísia i Egipte tancaven Internet, a Europa Occidental, en una petita part, els seus governants van en la mateixa direcció i intenten aixafar alguns mitjans de comunicació".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Encara que ha reconegut que el primer responsable d'aquesta situació és el govern del PP al País Valencià, "hi ha un altre responsable, el PSOE i el govern central", que actua "a cop de consigna del grup de pressió de la UTECA, la patronal de les televisions privades, que no volen tenir més competència". En aquest sentit, ha denunciat que el Govern no hagi ofert a la Generalitat valenciana un nou múltiplex de reciprocitat a partir del qual es podria emetre TV3 al País Valencià i els canals d'aquesta comunitat a Catalunya.

D'altra banda, el president d'Esquerra ha assegurat que el dèficit de la Generalitat "encara seria més gran" si s'hagués fet cas a les propostes de CiU quan estava a l'oposició. Segons Puigcercós, "no només volien gastar més, sinó que també volien fer minvar els ingressos".

ERC s'ha mostrat oberta a pactar amb el nou govern els pressupostos de la Generalitat, però ha situat l'educació com a principal prioritat. Segons Puigcercós, l'actual govern és "improvisador i no té objectius". Per això, ERC oferirà una proposta de negociació "amb prioritats". La principal serà "millorar les condicions de treball dels mestres i la implicació dels pares". Per a Puigcercós, l'educació ha de ser "un objectiu de país".

stats