conseqüències del 28-N
Política 01/12/2010

Puigcercós: "No vull coaccionar ningú. Demanaré que el vot al Consell Nacional sigui secret"

El president d'Esquerra deixarà el càrrec si no rep el suport majoritari del partit

Albert Castellví
2 min
Joan Puigcercós, avui, a 'Els matins' de TV3

BarcelonaJoan Puigcercós demanarà que la votació dels membres del Consell Nacional d'Esquerra sobre la seva continuïtat com a president del partit es faci de forma secreta, perquè "ningú no se senti coaccionat" i perquè el que n'espera no és "una aclamació", sinó que els representants del partit donin liurement la seva opinió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a El món a Rac1, Puigcercós ha revelat que ha pensat a dimitir després del resultat electoral, però que no ho ha fet perquè ha rebut moltes trucades de suport. Tot i així, assegura, no en té prou: "Vull que m'ho diguin en un òrgan polític".

El president d'ERC s'ha referit també a la renúncia d'Ernest Benach a la seva acta de diputat. Segons ell, el president del Parlament en funcions "ha volgut ser digne del càrrec", ja que no hauria tingut sentit que després de ser "la segona autoritat del país" es convertís en "diputat d'una comissió". En una altra entrevista, en aquesta cas a Els matins de TV3, Puigcercós ha justificat la presència de Benach com a número 2 a la candidatura d'Esquerra, tot i ser molt probable que finalment acabés decidint no entrar al Parlament: "Ha vingut per fer costat, i l'hi agraeixo", ha dit.

Sobre la gran davallada d'Esquerra en les eleccions de diumenge, Puigcercós hi troba diverses causes. D'entrada, diu, el darrer congrés del partit els ha "passat factura"; d'altra banda, considera que el seu pols amb Josep Lluís Carod-Rovira ha perjudicat el partit; i finalment assegura que hi ha molta gent a qui "no li ha agradat" el segon tripartit. Tot i així, no creu que fos un error reeditar el pacte de govern, però admet que "no era el mateix fer president Montilla que Maragall", no tant pel fet que no hagués nascut a Catalunya, sinó perquè a Maragall "se l'identificava amb un model més catalanista, mentre que a Montilla se'l veia més lligat al PSOE.

Pel que fa a la futura actuació d'Esquerra a l'oposició, Puigcercós ha insistit que manté les seves sis condicions de campanya per donar suport a la investidura de Mas, però que "després de la investidura hi ha quatre anys per davant", durant els quals s'ha compromès a tenir "una actitud constructiva".

stats