28-N

El full de ruta del líder d'ERC de resposta al fracàs electoral

Puigcercós planteja una refundació d'ERC a base de "propostes, solucions i correccions"

Puigcercós elevarà la seva proposta de refundació d'ERC en el consell nacional del 17 de desembre. L'executiva ampliada d'ERC ratifica el seu lideratge

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha anunciat avui dilluns la seva intenció de començar a treballar ja en un full de ruta de resposta a la patacada electoral a partir d'un document que aporti 'propostes, solucions i correccions'. Puigcercós ha explicat en roda de premsa que traslladarà la proposta que ja començarà a treballar aquesta mateixa tarda amb el secretari general, Joan Ridao, per elevar-lo al consell nacional del 17 de desembre.

En una executiva nacional ampliada -hi han assistit uns 40 membres del partit, entre dirigents i quadres territorials- Puigcercós ha rebut l'aval “unànime”, segons fonts d'ERC, al seu lideratge. El líder d'ERC també s'ha compromès a fer una oposició “constructiva”, en un missatge que es pot interpretar com de mà estesa a l'executiu d'Artur Mas.

Ara bé, ja ha anunciat que ERC no donarà suport a la investidura de Mas si no respecta els sis eixos programàtics amb què ERC ha concorregut a les eleccions, entre elles la convocatòria d'un referèndum d'independència. També, ha insistit en què ERC té intenció de posar en valor la “cultura de govern” que ha adquirit els últims set anys i incorporar personalitats de l'estil de Joan Manuel Tresserras amb l'objectiu d'enfortir l'espai de l'esquerra nacional.


Més continguts de