Política 13/10/2016

Puigdemont pronunciarà dilluns una conferència sobre el futur de Catalunya a Europa a la Sciences Po de París

El president de la Generalitat també signarà un conveni de col·laboració amb la presidenta de la regió de l’Île-de-France

Ara
2 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, durant la recepció d’aquest febrer als representants del cos consular a Barcelona.

BarcelonaEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, viatjarà diumenge a París per pronunciar, dilluns, una conferència sobre el futur de Catalunya a Europa a la prestigiosa universitat parisenca Sciences Po. És un viatge que el cap de l’executiu ja tenia previst fer el passat mes de març i en el qual s’hauria estrenat a l’exterior, però que va haver de suspendre per l’accident d’autocar de Freginals (Montsià) en què van perdre la vida 13 estudiants d’Erasmus. El conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, i el delegat del Govern de la Generalitat a França i Suïssa, Martí Anglada, acompanyaran el cap de Govern en el seu viatge oficial a París.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Més enllà de la conferència, Puigdemont visitarà diumenge la comunitat catalana resident a la capital francesa a la seu de la Delegació de la Generalitat a París, i es reunirà dimarts amb la presidenta de la regió Île-de-France, Valérie Pécresse, amb qui posteriorment signarà un conveni de col·laboració. L’acord preveu cinc àmbits prioritaris de cooperació entre els dos governs: la innovació biomèdica i el sector farmacèutic a les empreses emergents, l’educació, la gestió de residus urbans, la indústria dels videojocs i la innovació i la recerca.

El de París serà el quart viatge oficial del president de la Generalitat a l’estranger. Es va estrenar l’abril amb una visita a Bèlgica, seguida d’un viatge de tres dies a Londres amb conferència inclosa a la Chatham House, un reconegut institut d’afers internacionals. Fins al moment, el viatge de fa deu dies a Porto amb motiu de la inauguració d’una exposició de Joan Miró ha estat l’última visita oficial.

stats