DEBAT D'INVESTIDURA A MADRID
Política 05/04/2016

Puigdemont i Iglesias es reuneixen divendres al Palau de la Generalitat

El president de la Generalitat se citarà al cap de set dies amb el líder de Ciutadans, Albert Rivera

Acn / Ara
2 min
Carles Puigdemont en el discurs d'investidura com a president de la Generalitat, al Parlament / MANOLO GARCÍA

BarcelonaEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, es reunirà divendres a les 17 h amb el líder de Podem, Pablo Iglesias, al Palau de la Generalitat. Segons han explicat fonts de la Presidència a l’ACN, la trobada es produeix a petició d’Iglesias i després que els dos mandataris hagin mantingut diversos contactes telefònics. Puigdemont es reunirà al cap de set dies amb el líder de Ciutadans, Albert Rivera.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president català té especial interès a abordar la proposta de referèndum que proposa el líder de Podem i que és un tema que ha estat sobre la taula de les negociacions per a la investidura del futur govern espanyol. Tot i així, les mateixes fonts deixen clar que el president no intervindrà en la negociació de la investidura i reiteren que el Govern veu amb interès un canvi de govern a l’Estat.

Iglesias va trucar per telèfon a Puigdemont per felicitar-lo per la investidura i després han mantingut algun contacte telefònic. El president català vol que Iglesias conegui de primera mà la voluntat majoritària dels catalans a favor d’un referèndum: és la proposta que va fer Podem en la campanya electoral del 20-D i que ara ha quedat fora de la taula de negociacions a tres bandes i les direccions estatals ha deixat en mans del portaveu d’En Comú Podem, Xavier Domènech, i del primer secretari del PSC, Miquel Iceta.

Puigdemont ja es va reunir amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, però encara no ho ha fet amb el president del govern en funcions, Mariano Rajoy. Tot i això, la consellera de la Presidència, Neus Munté, ja ha afirmat en diverses ocasions que el cap de l'executiu català està disposat a trobar-se amb el líder popular i president del govern espanyol en funcions, tot i que ha subratllat que no ha rebut cap sol·licitud per part de la Moncloa.

"No hem rebut cap petició d'entrevista més enllà dels comentaris que el president espanyol en funcions realitza en diversos mitjans de comunicació. Això queda en una reflexió buida que no correspon amb l'actuació i el to que ha tingut Rajoy en tots aquests anys", ha insistit Munté aquest dimarts, en relació a declaracions del cap de l'executiu espanyol a Onda Cero o al programa 'Salvados' de La Sexta.

stats