MASSACRE A NIÇA
Política 15/07/2016

Puigdemont: "El dolor de França és també el dolor de Catalunya"

Dirigents catalans de tots els colors polítics lamenten la massacre i fan costat a les víctimes a través de les xarxes socials

Laia Vicens / Ara
3 min
El president Puigdemont, durant la declaració institucional de condol per la mort de Muriel Casals / CRISTINA CALDERER

BarcelonaEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha pronunciat una breu declaració institucional per expressar "la més absoluta condemna" del Govern als atemptats de Niça i per traslladar al poble francès la "solidaritat" per la tragèdia de la passada nit, que ha definit com l'"urpa criminal i sanguinària del terrorisme". "El dolor de França és també el dolor de Catalunya", ha dit Puigdemont, que ha repetit la declaració en francès. "No ens guanyaran, no ens trencaran la cohesió i no ens allunyaran del nostre compromís amb els pobles que són víctimes del terrorisme", ha afirmat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Puigdemont ha comparegut just després de presidir el gabinet de coordinació antiterrorista. Ha destacat la "fermesa i el compromís" dels Mossos per "neutralitzar i combatre" les amenaces terroristes. Així, ha mostrat la seva voluntat de col·laborar amb les autoritats franceses com a poble "veí, germà i amic".

La resta de partits lamenten també la massacre

Els polítics catalans han expressat la seva condemna i dol per l'atemptat, en el qual han mort 84 persones, amb missatges a través de les xarxes socials, en els quals també han mostrat la seva solidaritat amb els familiars de les víctimes i el poble francès. El Govern de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i representants de tots els partits polítics s'han aplegat a la Plaça Sant Jaume per fer un minut de silenci en senyal de condol. Les banderes onegen a mitja asta.

Membres del Govern, de l'Ajuntament de Barcelona i representants dels partits han fet un minut de silenci en senyal de condol

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha mostrat, en el seu compte de Twitter, la seva "solidaritat, afecte i fraternitat a tota la gent de Niça i als francesos, víctimes una vegada més de la urpada criminal del terrorisme":

Hores més tard, ha fet una altra piulada en francès, en què mostra la seva commoció i dóna suport "a les famílies, al poble francès i les institucions franceses":

Així mateix, el vicepresident de la Generalitat i líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha expressat igualment el seu "dol per les víctimes i suport als cossos d'emergència":

Igualment, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, davant les "duríssimes notícies que arriben de Niça", ha volgut enviar "tota la força, afecte i solidaritat al poble francès i als familiars i amics de les víctimes":

Per la seva banda, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha demanat als líders europeus que facin "alguna cosa més que condemnar el terrorisme" i signin un pacte per la seguretat i contra el terrorisme, com el que ja existeix a l'Estat. De fet, ha dit que ha de ser Espanya qui lideri la proposta perquè "lamentablement" té experiència en aquest àmbit.

Al seu torn, la líder de Ciutadans al Parlament i cap de l'oposició, Inés Arrimadas, s'ha mostrat "commoguda pels terribles successos de Niça" i proclama: "Avui més que mai: Llibertat, Igualtat i Fraternitat".

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, manifesta el seu "dolor, ràbia i solidaritat per l'atemptat de Niça" i subratlla que "estem al costat de les víctimes, de les seves famílies i amics, i de tot el poble francès".

Per la seva banda, Lluís Rabell, president Catalunya Sí que es Pot al Parlament, també mostra la seva consternació pel "terrible atemptat terrorista a Niça", i expressa la seva "solidaritat amb les víctimes i tot el poble de França":

El president del grup parlamentari del PP, Xavier García Albiol, que està "consternat pel vil atemptat de Niça", expressa "tot el nostre suport als francesos" i assegura que "el missatge d'Occident contra els assassins ha de ser implacable":

Així mateix, el compte de la CUP ha fet una piulada en occità en què diu: "Tota la solidaritat amb Niça. Mai més, enlloc, contra ningú. Aturem el feixisme!".

Finalment, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, mostra la solidaritat de la ciutat "amb els ferits, els familiars i amics de les víctimes i amb tot el poble francès":

stats