Política 28/10/2018

Puigdemont i Junqueras defensen una mobilització a Europa en cas de sentència condemnatòria

Es tracta de situar la pressió a l'àmbit internacional per denunciar l'Estat

Acn
1 min
La manifestació de 45.000 catalans omple els carrers de Brussel·ls

BarcelonaCarles Puigdemont i Oriol Junqueras s'han fet seva la proposta que aquest dissabte a la nit va fer l'exconseller Xavier Vendrell al programa 'Preguntes freqüents' de TV3, en què apostava per situar la pressió en l'àmbit internacional en cas d'una sentència condemnatòria amb una mobilització encarada cap a Europa. "Hem de fer la mobilització més gran de la història de la humanitat, hem de desbordar el món, que ha de veure que el que passa aquí és una barbaritat. La diplomàcia hem de ser els ciutadans", va expressar Vendrell.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquesta línia, Junqueras ha defensat a través de Twitter que toca "mobilitzar-se a Europa. La defensa dels drets i llibertats no té fronteres", mentre que Puigdemont assegura que "Catalunya és un afer europeu" i que la mobilització "ha de ser, també, europea".

En concret, Vendrell va assegurar que a Espanya no queda "gran cosa més a reclamar" i considera que s'han esgotat "gairebé totes les vies", amb les mobilitzacions "més grans que es poden fer". "Crec que l'independentisme s'ha de plantejar que hem esgotat totes les vies i que hem de mirar a Europa", ha conclòs al 'FAQS'.

stats