Política 29/02/2016

Puigdemont i Romeva reben el president dels liberals europeus en ple pols per la conselleria d'Exteriors

El cap de files de la Generalitat s'ha citat després amb Jon Allen, ambaixador del Canadà

Oriol March
2 min
Puigdemont i Romeva, durant la reunió amb Hans Van Vaalen

BarcelonaEl president dels liberals europeus, l'holandès Hans van Baalen, ha visitat aquest dilluns el Palau de la Generalitat per reunir-se amb el president Carles Puigdemont i amb el conseller d'Exteriors, Raül Romeva. La trobada es produeix en ple pols amb l'Estat precisament pel departament que lidera Romeva, que ha vist suspeses les seves competències arran de l'admissió a tràmit per part del Tribunal Constitucional (TC) del recurs del govern espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A la cita també hi han acudit Marta Pascal, vicepresidenta dels liberals europeus, i Jordi Xuclà, diputat a Madrid i president de la Fundació Llibertat i Democràcia. Xuclà ja va ser l'encarregat d'obrir un acte, a finals del 2013, en què Van Baalen –aleshores president de la Internacional Liberal– es va acostar a Barcelona per defensar el dret a decidir i reclamar a Mariano Rajoy que autoritzés una consulta sobre el futur polític de Catalunya.

Segons va explicar Pascal divendres passat en una entrevista a l'agència Efe, la visita suposa un "suport explícit" dels liberals europeus al procés català. Al seu grup al Parlament Europeu, però, també hi ha els eurodiputats de Ciutadans, i això ha generat friccions amb la família política comunitària a què pertany CDC. En una entrevista a l'ARA del passat mes de novembre, Marc Guerrero, exvicepresident dels liberals europeus, va qualificar Guy Verhofstadt –cap de files de la formació a Brussel·les– com a "ovella negra de la família".

Reunió amb l'ambaixador del Canadà

Després de rebre Van Baalen, Puigdemont ha rebut l'ambaixador del Canadà, Jon Allen. Al llarg d'aquest mandat, el president ja s'ha reunit amb els representants de Suïssa i d'Eslovàquia, així com també amb el cos consular.

stats