Política 12/07/2018

Puigdemont, Sànchez i Torra convoquen els 135 candidats de JxCat per abordar el futur del projecte

La trobada serà just una setmana abans del congrés del PDECat que debatrà la relació amb el grup

Núria Orriols
1 min
Els diputats de JxCat escolten la intervenció de Carles Puigdemont

BarcelonaEls 135 candidats que van formar part de la llista de Junts per Catalunya el 21 de desembre es retrobaran dissabte a Barcelona per abordar el "futur del projecte polític". Així es desprèn de la convocatòria impulsada per l'expresident Carles Puigdemont; el president de grup parlamentari, Jordi Sànchez, i el president de la Generalitat, Quim Torra, a la qual ha tingut accés l'ARA i que s'ha fet arribar a tots els membres de la candidatura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La trobada arriba just una setmana abans del congrés del PDECat, en què el partit ha de determinar el seu rumb, la nova estructura de la direcció i, sobretot, quina és la fórmula per relacionar-se amb JxCat. No hi ha una posició unànime dins el partit sobre aquesta última qüestió: mentre que la direcció actual diu que s'ha de "sumar" amb JxCat sense especificar com, els crítics aposten per la "màxima confluència" i, alguns, fins i tot per posar punt final al PDECat i fundar un nou moviment polític. El desenllaç, a dia d'avui, encara és una incògnita.

"Us convoquem per poder fer balanç del trajecte dels últims mesos, analitzar plegats el moment actual del país i sobretot parlar del futur del nostre projecte polític", diu la carta enviada a tots els membres de la llista de JxCat.

L'última vegada que es va convocar tota la llista va ser el mes de març a Vilafranca del Penedès, on precisament Puigdemont va anunciar l'impuls d'un nou moviment polític. En aquell moment l'expresident va afirmar que JxCat aniria més enllà de ser un mer grup parlamentari.

stats