Política 20/04/2017

Puigdemont qualifica la Sindicatura de Comptes d'"estructura d'estat" durant la inauguració de la nova seu

Amb el trasllat de les oficines de la Ronda Litoral a la Via Laietana el Govern s'estalvia 700.000 euros anuals i el president diu que això és un "missatge" a totes les administracions

Albert Solé
1 min
Puigdemont qualifica la Sindicatura de Comptes d'"estructura d'estat" durant la inauguració de la nova seu

BarcelonaLa nova seu de la Sindicatura de Comptes a la Via Laietana 60 està en funcionament des del mes de gener passat, però avui se n'ha fet la inauguració oficial amb la presència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont. El president ha qualificat aquest organisme d'"estructura d'estat" i ha recordat que el canvi de seu és un "missatge" en sí mateix, ja que suposa un estalvi de 700.000 euros anuals a les arques públiques del Govern, tal com va explicar l'ARA a finals de l'any passat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Aquesta seu és molt més que un continent, està en consonància amb el contingut, i busca la funcionalitat sense artificis ni luxes; és un discurs d'estalvi dels recursos públics", ha afirmat Puigdemont. A l'anterior seu de la Sindicatura, situat a l'avinguda litoral just al costat de l'Hotel Arts i la Torre Mapfre, pagaven 1,5 milions anuals de lloguer, i ara n'estan pagant només 800.000.

El president del Govern ha fet aquestes declaracions durant el discurs posterior a la visita de les instal·lacions. Jaume Amat, el Síndic Major, ha fet de guia i li ha explicat com ha millorat l'organització de treball respecte a l'anterior seu.

Amat també ha recordat tot el periple de seus que han viscut fins arribar a l'actual de Via Laietana. El 1984 van començar dins el mateix Parlament, després van passar a la plaça Catalunya, després a Jaume I i finalment al Port Olímpic.

stats