Publicitat
Publicitat

Puigdemont i Urkullu rebutgen que s'usi la legalitat per "ofegar les aspiracions democràtiques dels pobles"

El president i el lehendakari critiquen la falta de reacció de l'Estat per respondre a les demandes de Catalunya i Euskadi

Sintonia entre el president de la Generalitat i el lehendakari basc. Carles Puigdemont i Iñigo Urkullu s'han reunit aquest dilluns al Palau de la Generalitat, i han coincidit a avisar que els "problemes territorials" no es resolen "amb l'apel·lació i el recurs permanent a la legalitat derivada d'una unitat constitucional que no es basa en la unió voluntària".

Per això, segons informa el Govern en un comunicat, tots dos han remarcat que la legalitat no és "immutable" i s'ha d'utilitzar per resoldre problemes polítics i socials. "Si la legalitat es converteix en una cotilla que ofega les aspiracions democràtiques no serveix per solucionar els problemes de les nacions i els pobles i cal canviar-la i adaptar-la", han remarcat.

Puigdemont i Urkullu, que han dinat junts i s'han reunit abans de participar a la tarda a l'acte commemoratiu del 30 aniversari de l' atemptat d'ETA a Hipercor, han subratllat que l'Estat "no pot imposar un determinat model territorial que després del període de la Transició s'ha revelat com a insatisfactori". Han criticat, a més, l'estratègia de "quietud" amb que el govern espanyol respon a les demandes catalanes i basques.

Segons el raonament del president de la Generalitat i el lehendakari, el temps demostra que l'articulació de l'estat espanyol en relació amb les nacions que el conformen continua sense resoldre's. A més, han acordat mantenir una relació periòdica per abordar aquells aspectes que siguin d'interès comú.

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT