Puigdemont denuncia una 'operació provocació' del govern espanyol

"Ens volen crispats i enfadats perquè ens veuen serens i esperançats", assegura el president

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha denunciat aquest dissabte l'existència d'una 'operació provocació', amb referència a les últimes declaracions de membres del govern espanyol. "Hi ha en marxa una 'operació provocació'. No hi caiguem. Ens volen crispats i enfadats (com ells) perquè ens veuen serens i esperançats!", ha piulat al seu compte de Twitter. Puigdemont ha sortit al pas així de les declaracions del president Rajoy, que aquest migdia des de València ha assegurat que el que "pugui passar en els pròxims dies" és a les mans dels impulsors del referèndum.

La secretària d'ERC, Marta Rovira, ha enviat un missatge semblant als quadres republicans, reunits en un consell nacional a Barcelona. Ha acusat l'Estat d'"amenaçar, mentir i manipular" i crida a respondre "democràticament" l'1-O. Al seu torn, el portaveu del Govern, Jordi Turull, des de Bilbao, s'ha mostrat convençut que el govern espanyol està disposat a "carregar-se" la democràcia per evitar que hi hagi urnes l'1 d'octubre.

Aquest dissabte, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha avisat el Govern que aplicarà la llei per impedir el referèndum i ha acusat l'executiu català de ser "radical" i "extremista" per voler dur a terme l'1 d'octubre. Ahir, divendres, la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría també va deixar anar una advertència als que signin les lleis de desconnexió perquè "la democràcia actuarà amb totes les seves armes". Per la seva part, el ministre portaveu, Méndez de Vigo, va reptar Puigdemont a explicar per què va negar el suposat avís de la CIA als Mossos sobre els atemptats.