Política 20/02/2017

Puigdemont defensa davant empresaris francesos que una Catalunya independent dins Europa serà un bon lloc per fer-hi negocis

El president de la Generalitat els ha explicat en una trobada a Tolosa que la transició jurídica al nou estat "respectarà els acords i compromisos internacionals"

Acn
2 min
Carles Puigdemont i Raül Romeva amb empresaris de la patronal Medeif Occitanie

BarcelonaEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha defensat que una Catalunya independent continuarà dins Europa i serà un mercat atractiu per continuar fent-hi negocis, després que la delegació catalana es reunís aquest dilluns al matí amb representants de la patronal Medef Occitanie, a Tolosa de Llenguadoc (França).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president ha volgut donar confiança als empresaris francesos i ha sostingut que la velocitat de l'economia catalana supera el ritme de l'espanyola i que, per tant, "poder col·laborar-hi interessa a qualsevol empresari" perquè Catalunya "és un lloc molt interessant per fer-hi inversions". "Ha quedat clar que els 7,5 milions de catalans seguirem essent membres de la Unió; crec que els ha tranquil·litzat molt aquest missatge de compromís", ha dit a la sortida.

Puigdemont ha volgut recordar que el triangle que formen Tolosa, Montpeller i Barcelona és una de les zones econòmiques més potents d'Europa perquè concentra un PIB molt important relacionat amb empreses tecnològiques. "La vocació euroregional i transfronterera sempre l'hem practicat, amb un estat independent la relació amb Occitània augmentarà", ha assegurat el president.

Un dels temes recurrents que han sortit a la reunió són les mancances de connexió ferroviària a través del corredor mediterrani. "És un clam, i és sorprenent i gairebé frega l'absurd que no estigui fet", ha reiterat Puigdemont.

Els empresaris també han volgut esvair dubtes sobre la situació política. "Els he ratificat el nostre màxim interès per fer les coses bé, perquè la transició jurídica es faci amb el màxim respecte als compromisos, regles i acords internacionals", ha explicat el president, que afegeix que el missatge que ha transmès als assistents a la reunió ha estat "de tranquil·litat i seguretat".

Millor un país veí ric

Un dels assistents i representant de Medef a Perpinyà, l'empresari immobiliari Ramon Brunet, ha valorat la jornada com a "molt profitosa" i ha ressaltat que "és una molt bona oportunitat per als dos països; per a nosaltres el mercat amb Catalunya és molt important i Catalunya també necessita obrir-se al nord".

Per a Brunet, ha quedat clar que "Catalunya és un país ric" i que "pot ser un mercat important del sud d'Europa" un cop s'esvaeixin les incerteses "d'aquesta transició". "Quan sapiguem que Catalunya quedarà dins d'Europa, serem els primers satisfets perquè segur que França treballarà més amb Catalunya que amb Madrid", ha afirmat. L'empresari ha assegurat que Occitània prefereix estrènyer lligams comercials amb "un país veí ric que amb una província rica".

stats