Política 26/01/2018

Puigdemont participarà en un acte dels nacionalistes flamencs a la mateixa hora de la seva investidura

La N-VA de Lovaina celebra una recepció d'any nou dimarts al vespre amb el cap de llista de JxCat

Laia Forès
1 min
El candidat de la N-VA a l'alcaldia de Lovaina, Lorin Parys, va convidar a sopar a casa seva Puigdemont i els consellers al novembre

Brussel·lesEl cap de llista de Junts per Catalunya (JxCat) i candidat a president de la Generalitat, Carles Puigdemont, segueix mantenint la incògnita sobre si finalment intentarà ser investit a distància o es presentarà en persona al Parlament. Oficialment, però, a la seva agenda hi figura un acte públic dimarts al vespre. I és a Bèlgica.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Puigdemont té previst participar en un acte del partit nacionalista flamenc, la N-VA (Nova Aliança Flamenca), a Lovaina a les vuit del vespre. L'esdeveniment, una recepció d'any nou, coincideix amb la sessió d'investidura al Parlament de Catalunya, que comença a les tres de la tarda i s'allargarà, previsblement, fins a la nit.

Segons els organitzadors de l'acte, Puigdemont no ha canviat de plans i manté la seva presència a la recepció de la N-VA tot i haver-se fixat el ple del Parlament per a dimarts 30 a la tarda. De fet, el cap de llista de JxCat serà l'amfitrió de l'acte. L'ha convidat el candidat de la N-VA a l'alcaldia de Lovaina, Lorin Parys, amb qui Puigdemont i els altres diputats a Bèlgica van sopar a mitjans de novembre, poc després d'haver arribat a Bèlgica.

Parys ha explicat que ha convidat Puigdemont perquè expliqui als membres de la N-VA de Lovaina com va trencar l'hegemonia socialista i es va fer amb l'alcaldia de Girona. Parys aspira a fer el mateix a Lovaina, ciutat flamenca de 100.000 habitants, igual que Girona.

stats