Política 11/01/2018

Puigdemont: "Si no fos per un poble valent, digne i decidit, ja seríem un territori subjugat"

El president destaca la "feinada" que ha fet el Govern "malgrat els entrebancs"

Ara
1 min
L’independentisme afronta una setmana clau pendent de Puigdemont

BarcelonaEn boca de tothom, i criticat per bona part de la classe política de l'Estat i els partits unionistes, Carles Puigdemont es defensa, des de Brussel·les, en les intervencions per videoconferència i per Twitter. El president de la Generalitat ha fet servir la xarxa social per criticar durament l'estratègia de l'unionisme i l'aplicació del 155. En tres piulades, Puigdemont ha destacat la força dels ciutadans per evitar que l'Estat s'imposi a Catalunya: "Si no fos per un poble valent, digne, i decidit, ja seríem un territori subjugat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Adjuntant diversos titulars de premsa que subratllen que les dades econòmiques no són tant dolentes com pinta l'unionisme (només un 12% de les empreses que van anunciar que marxaven han consumat el trasllat de seu, o el rècord de turisme el 2017) per subratllar que la realitat desmenteix el relat del govern espanyol: "Si les dades no indiquessin el contrari, us quedaria un bonic relat apocalíptic".

Puigdemont subratllava la situació dels presos i la suspensió del Govern el mateix dia en què es visualitzava per partida doble aquesta situació. Per una banda, Enric Millo, delegat del govern espanyol, ha assegurat a Catalunya Ràdio que la intervenció econòmica pot continuar en vigor encara que hi hagi Govern i es retiri el 155. Per altra banda, el jutge Pablo Llarena ha pres declaració a Jordi Sánchez, Jordi Cuixart, i Joaquim Forn, que demanaran la llibertat després d'acatar la Constitució.

stats