Política 05/10/2016

Puigdemont sobre la immersió lingüística: "Aquí no hem vingut a fer propaganda, hem vingut a parlar de la política del país"

Una setmana després de superar la qüestió de confiança, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha tornat a pujar al faristol del Parlament per veure's les cares amb els grups de l'oposició. En aquest cas, per afrontar un debat de política general que el Govern encara amb l'objectiu de desmuntar les crítiques d'aquells que diuen que només es parla del procés sobiranista -el discurs de Puigdemont s'ha centrat en altres àmbtis-, però que servirà també per concretar l' aposta de l'executiu per celebrar un referèndum i per intentar arribar als 83 vots a favor del dret a decidir.

En aquest fragment, Puigdemont fa referència a la immersió lingüística, explica que "no entenem certs atacs a un model [la immersió lingüística] que dóna bons resultats i més quan Catalunya se situa per sobre de la mitjana de l’Estat espanyol en coneixement de la llengua castellana. Els fets són els fets, la realitat és la realitat i la propaganda és una altra cosa. Aquí no hem vingut a fer propaganda, hem vingut a parlar de la política del país".

stats