Política 04/03/2016

Puigdemont augura un "front nacional" contra Catalunya al Congrés dels Diputats

El president de la Generalitat acusa Pedro Sánchez de jugar "de forma temerària" amb assumptes relacionats amb la convivència

O.m.
1 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha visitat les obres de remodelació del parc de bombers voluntaris d'Alp

BarcelonaEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat en nombroses ocasions que desitja tenir ja un interlocutor a la Moncloa el més allunyat possible de Mariano Rajoy per tal de començar a negociar amb Madrid aspectes relacionats amb la independència i les necessitats socials més urgents dels catalans. De moment, però, el bloqueig existent al Congrés dels Diputats per pactar un nou executiu espanyol complica la situació. Puigdemont considera que, tard o d'hora, acabarà sorgint un "front nacional" a la cambra baixa que unirà els partits que volen anar "contra Catalunya", en referència a PP, PSOE i Ciutadans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Sembla que s'auguri el naixement d'una espècie de front nacional en què l'únic element de cohesió és que estan d'acord al voltant de quina manera cal tractar –de fet, no tractar– Catalunya", ha assenyalat el president de la Generalitat durant una visita a Puigcerdà, Alp i La Seu d'Urgell. L'exalcalde de Girona ha volgut deixar clar que l'existència d'aquest "front nacional" al Congrés no seria bo per a la "solidesa" d'Espanya ni per a les relacions entre Catalunya i l'Estat.

Puigdemont també ha tingut paraules cap a Pedro Sánchez, fallit candidat a la presidència del govern espanyol en representació del PSOE, a aqui ha acusat de jugar de "forma temerària" amb assumptes de convivència. "És lamentable", ha considerat el president. "Catalunya té una convivència exemplar, tot i que l'han intentat trencar moltes vegades des de fora, començant per la llengua i acabant per les infraestructures", ha apuntat el dirigent de Convergència.

stats