Política 04/03/2016

Puigdemont es veu preparat per ser el president d'una Catalunya independent

L'exalcalde de Girona assegura que un hipotètic estat català no hauria de tenir un "exèrcit convencional"

Ara
1 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, entrevistat per nens a BTV

BarcelonaEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest divendres en una entrevista a BTV que es veu "preparat" per liderar una Catalunya independent, tot i deixar clar que no és l'únic que ho està. També ha volgut insistir que serà la ciutadania, en tot cas, qui decideixi que el país es converteixi en un estat independent. Així s'ha expressat en una entrevista en què diversos nens han estat els encarregats de fer les preguntes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Puigdemont ha apuntat que l'estat català no hauria de tenir un "exèrcit convencional", però que caldria una política de defensa per fer front a les amenaces cibernètiques. "Aquestes qüestions les decidirà la ciutadania en el procés constituent", ha apuntat el president de la Generalitat. L'exalcalde de Girona ha expressat el seu "ple convenciment" que s'arribarà a la independència.

En referència al president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, Puigdemont ha lamentat que digui "coses insensates" i que, quan se li pregunten "coses serioses", no diu "res". També li ha retret la seva "descortesia" per no haver-li trucat quan va ser investit president de la Generalitat.

stats