Política 17/02/2017

Puigdemont, en presència del ministre Catalá: "La llei no ha d'encotillar drets"

El president de la Generalitat es mostra preocupat per la manca d'"independència judicial" a l'Estat. El responsable de Justícia d'Espanya remarca que ningú "està per sobre de la llei"

Ara
1 min
Puigdemont, en presència del ministre Catalá: "La llei no ha d'encotillar drets"

BarcelonaTrobada verbalment tensa entre Carles Puigdemont i Rafael Catalá. El president de la Generalitat ha manifestat la seva "preocupació" pel grau d'independència judicial a Espanya en l'acte solemne de l'advocacia de Barcelona en homenatge al seu patró, Sant Raimon de Penyafort. Amb la presència del ministre de Justícia espanyol, Rafael Catalá, ha subratllat que la llei no ha d'"encotillar" drets, sinó que ha d'estar "al servei" del ciutadà.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La llei ha d'estar al servei de les persones, no ha d'encotillar drets i, davant del dubte, ha de decantar-se sempre a favor de ciutadà", ha afirmat Puigdemont en el seu discurs recollit per Efe, que ha cridat a superar "legalitats que portin a abusos i constrenyen drets", i ha citat casos com les clàusules sòl, els refugiats, la llibertat d'expressió i el dret a l'autodeterminació dels pobles. Puigdemont ha exemplificat que fa 50 anys el divorci no era legal, però sí un dret democràtic, o fa 25 anys els homosexuals no es podien casar ni adoptar nens, mentre que ara és legal negar l'assistència sanitària a immigrants sense papers, cosa que són drets democràtics.

La intervenció del president ha anat precedida pel discurs de Catalá, que s'ha situat a l'antítesi de la concepció sobre la justícia que ha expressat Puigdemont. El ministre ha asseverat que "tots els advocats tenen la missió de defensar l'estat de dret, com ho fa el Tribunal Constitucional i tots els membres del poder judicial i de la fiscalia". "Cap de nosaltres estem per sobre de la llei, som responsables de complir-la, sobretot els polítics", ha reblat.

stats