Política 02/08/2018

Els nacionalistes flamencs estudien oferir un lloc d'eurodiputat a Puigdemont, segons un diari belga

'Het Laatste Nieuws' ha informat que la Nova Aliança Flamenca li hauria ofert un lloc a la llista

Ara
1 min
Puigdemont en una imatge d'arxiu

BarcelonaLa formació independentista Nova Aliança Flamenca (N-VA) vol oferir a l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, la possibilitat de presentar-se a les seves llistes per les eleccions al Parlament Europeu del maig del 2019, segons ha informat aquest dijous el diari 'Het Laatste Nieuws'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons informa el mitjà flamenc a través d'una font del partit, Puigdemont ja ha sigut consultat per la N-VA, però encara no hi ha "una resposta clara". La formació independentista flamenca creu que Puigdemont "tindria poques possibilitats de ser escollit amb una llista pròpia a Bèlgica", però asseguren que a la seva llista aconseguiria "un seient fàcilment".

El diari ha qualificat l'expresident Puigdemont d'"exiliat permanent" després de la decisió del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena de retirar la petició d'extradició perquè no preveu el delicte de rebel·lió. La presència de Puigdemont a les llistes de la N-VA els donaria "l'oportunitat de destacar en la seva lluita per la independència", diu el diari. Els nacionalistes flamencs de la Nova Aliança estan sent el principal suport de Puigdemont a Brussel·les, i dirigents com Helga Stevens i Mark Demesmaeker li han donat suport públic en diversos esdeveniments.

Actualment la formació té 4 eurodiputats al Parlament Europeu dels 21 que el país envia a la institució comunitària, i l'any 2014 va obtenir la primera posició. Forma part de l'Aliança Lliure Europea, com ERC.

stats