Política 02/05/2016

Puigdemont es reuneix amb el president dels liberals europeus en ple malestar a CDC per l'entrada de C's al partit

La trobada està prevista a la delegació catalana a Brussel·les i ha estat demanada per Hans van Baalen, aprofitant el viatge del president de la Generalitat a Bèlgica

Oriol March
2 min
Puigdemont i Romeva, durant la reunió amb Hans Van Vaalen

Brussel·lesEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, es reuneix aquest dilluns al matí amb el president dels liberals europeus Hans van Baalen, en ple malestar a Convergència per l'entrada de Ciutadans al partit. La reunió, segons fonts governamentals, la va reclamar Van Baalen aprofitant el viatge a Bèlgica de Puigdemont, que es tanca avui després de tres dies de contactes amb representants de Flandes i amb els treballadors catalans de la delegació a la capital europea. Precisament en aquesta delegació és on es farà la reunió amb el president dels liberals europeus.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El malestar a Convergència neix després que el grup liderat per Guy Verhofstadt al Parlament Europeu permetés l'entrada de Ciutadans després dels comicis comunitaris del 2014. "Ja ens vam veure a Barcelona. Tenim afinitats i discrepàncies, de manera que seguirem la relació i els contactes", ha assenyalat Puigdemont abans de la trobada. Està previst que el partit d'Albert Rivera entri a la formació liberal europea –ALDE Party, per les seves sigles en anglès– a partir de principis de juny.

Puigdemont també es reunirà amb els eurodiputats Ernest Urtasun i Santiago Fisas, entre altres, en una recepció a la delegació catalana. Sobre el fet que no s'hagi reunit amb cap comissari europeu, el president ha indicat que quan arribi el moment, en funció dels passos del procés sobiranista ja es reclamaran les reunions oportunes.

Ciutadans reivindica que té més pes dins l'ALDE

La reunió entre Puigdemont i Van Baalen ha posat en alerta Ciutadans, que aquest dilluns ha reivindicat en roda de premsa el pes que la formació que lidera Albert Rivera té en el partit europeu. "La nostra importància relativa és molt més gran del que suposa l'estada de CDC en el partit", ha afirmat el portaveu al Parlament, Carlos Carrizosa, que ha descartat que la trobada entre Puigdemont i Van Baalen pugui suposar un "entrebanc" per al futur ingrés de Ciutadans a l'ALDE.

stats