Política 04/09/2018

Puigdemont demana una proposta concreta a Sánchez i recorda que ja hi va haver un referèndum sobre l’Estatut

L'expresident se sorprèn que l'Estat defensi Llarena després de les "ridiculitzacions" sobre la demanda

Esther Herrera
2 min
Els expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i Artur Mas, a Waterloo

Brussel·lesL’expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont ha respost al govern espanyol que plantegi “propostes concretes” per a Catalunya a banda de fer anuncis com el d’ahir sobre un nou referèndum d’autogovern. “¿Hi ha algun projecte per a Catalunya? Anuncis, uns quants […], però sobre anuncis no ens podem pronunciar”, ha assegurat el líder sobiranista als periodistes, amb motiu de la visita del també expresident Artur Mas a Waterloo, a Bèlgica.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els dos dirigents s’han trobat per parlar de cara al nou curs polític i poques hores abans que l’actual president de la Generalitat, Quim Torra, pronunciï el seu discurs. Mas i Puigdemont també han parlat sobre la diada nacional de Catalunya, que coincideix amb un temps polític “molt diferent” del de l’any passat i arriba en plena polèmica pels llaços grocs. Mas precisament ha criticat els partits que intenten dividir la societat per aquesta qüestió.

En aquest sentit, Puigdemont creu que Catalunya ha d’escoltar les propostes de Madrid “sense línies vermelles”, tot i que considera que amb l’anunci de Sánchez s’envien missatges “contradictoris”. “Crec que ja hi va haver un referèndum sobre l’Estatut de Catalunya. Ens està dient que no va valdre? Per què no valdre?”, s’ha preguntat Puigdemont. El polític exiliat també ha recordat que el que demana “el poble de Catalunya és poder exercir el seu dret a l’autodeterminació”, tal com es demana en cada Diada, i com mostren també els resultats de les últimes eleccions al Parlament.

La trobada entre Mas i Puigdemont s’ha produït poc després que hi hagi hagut la primera vista sobre la demanda contra el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena. Sobre aquesta qüestió, Puigdemont no ha volgut entrar en valoracions, tot i que ha defensat que “hi ha base” per a la demanda. “Em sorprèn que davant d'una demanda que va rebre tot tipus de ridiculitzacions i menyspreus ara hagin posat tot el ferro per defensar-se”, ha criticat Puigdemont.

stats