Política 16/12/2016

Puigdemont assegura que Forcadell serà la presidenta del Parlament encara que la inhabilitin

El president de la Generalitat afirma a TV3 que "és evident que serà la presidenta que ha escollit el poble de Catalunya"

Ara
1 min
Puigdemont saluda Forcadell

BarcelonaQuè passarà si inhabiliten la presidenta del Parlament, Carme Forcadell? Aquesta és una de les preguntes que planeja des de fa temps entre els sectors independentistes. La mateixa presidenta sempre ha dit que "no es planteja la inhabilitació", però avui, abans que declarés davant del TSJC per un presumpte delicte de desobediència i prevaricació per haver permès la votació de les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent, el president de la Generalitat ha opinat sobre què caldria fer. En ser preguntat per si Forcadell ha de continuar sent presidenta encara que la inhabilitin, Carles Puigdemont ha dit que "és evident que serà la presidenta que ha escollit el poble de Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les conseqüències polítiques d'una inhabilitació podrien anar molt més enllà. Des de la CUP van ser els primers a apuntar que caldria avançar la data del referèndum -previst per al setembre del 2017- per "no quedar-se de braços plegats". Des d'ERC van avalar aquesta idea. La secretària general d'ERC, Marta Rovira, va admetre que "hi ha circumstàncies que poden avançar el referèndum".

De fet, la mateixa Forcadell va assegurar que caldria "replantejar escenaris" en cas que fos inhabilitada pels tribunals perquè es tractaria d'un fet "molt greu". Segons va dir fa uns dies, la inhabilitació seria "un precedent antidemocràtic que desprestigiaria tant l'estat espanyol que el mateix Estat és el primer interessat que això no passi".

stats