Política 11/03/2016

Puigdemont: "No hi ha repressió ni violència que pugui evitar el desig de la majoria"

El president de la Generalitat afirma que se sent directament vinculat a l'esperit de la Caputxinada

Ara / Acn
2 min
Puigdemont: "No hi ha repressió ni violència que pugui evitar el desig de la majoria"

BarcelonaAprofitant l'acte de commemoració del 50è aniversari de la Caputxinada que s'ha celebrat al Paraninf de l'Edifici Històric de la Universitat de Barcelona (UB), el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha avisat que "no hi ha repressió ni violència física, verbal, jurídica o política que pugui evitar el desig de la majoria", alhora que ha constatat que "la manera catalana era i és la manera més europea de defensar la democràcia, a través de l'assemblea, el diàleg i la pau".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president, que ha clos l'acte organitzat, ha apuntat que 50 anys després de la Caputxinada se sent "directament vinculat a l'esperit dels actes protagonitzats pels que van patir la repressió per defensar la democràcia", i ha apuntat que aquest episodi va ser una "aberració més del règim franquista". Després, ha afegit amb ironia: "Detenir gent per exercir la democràcia, quines coses".

Puigdemont ha remarcat que la Caputxinada va demostrar al món quina és la manera catalana de reclamar i exercir la democràcia, a través del diàleg, de l'assemblea i de la pau, una manera que continua encara vigent i que és "la més europea", ha dit. Aquells fets, ha afegit, també van servir per obrir els ulls a molta gent de dins i especialment de fora", que s'havia acostumat a la dictadura franquista i havia comprat la idea de l'Espanya "assolellada i divertida" que venia el règim.

Tot i que ell mateix ha destacat que 50 anys després han canviat moltes coses i alguns dels episodis que van ocórrer aquells dies "sortosament són impensables i formen part d'un passat superat", Puigdemont ha volgut remarcar que els governants d'avui se senten "directament vinculats" a l'esperit del que va succeir durant la Caputxinada, quan es defensava la democràcia i el règim franquista responia amb repressió.

Puigdemont ha acabat el seu discurs amb un vers d'Espriu que precisament "traça el fil roig" que uneix aquella gent que va lluitar per la democràcia fa 50 anys i els que ara han de governar el país: "Ens mantindrem fidels per sempre més al servei del poble".

stats