Política 29/04/2016

Puigdemont retreu al govern espanyol que perjudiqui els més vulnerables

Després de la decisió del consell de ministres d'impugnar la llei contra els desnonaments al TC, la Generalitat assegura que "prevaldrà la voluntat dels ciutadans expressada al Parlament"

Ara
2 min
L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, a l'acte de presentació de l''ARA Comarques Gironines' / DAVID BORRAT

Barcelona"El govern espanyol ha decidit afectar a les persones més vulnerables". Aquesta ha estat la reacció del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, després que el govern espanyol hagi decidit portar al Tribunal Constitucional (TC) una part de la llei contra els desnonaments, a través de 'Periscope'. El cap de l'executiu català ha lamentat que s'hagi obviat la petició de la Generalitat de, com a mínim, no demanar la suspensió en el recurs contra les llei més sensibles socialment. "És una decisió política i no tècnica", ha dit Puigdemont.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per al president de la Generalitat, aquest divendres era un dia "important" per comprovar els fruits del diàleg entre els dos governs (primer hi va haver una cimera entre el president i el cap de l'executiu espanyol, Mariano Rajoy, i després la trobada entre Oriol Junqueras i Soraya Sáenz de Santamaría). Un clima que ara sembla escardat amb la decisió del consell de ministres d'aquest divendres.

Ara bé, Puigdemont ha volgut deixar clar que malgrat la suspensió, el Govern "continuarà aplicant les bondats de la llei" i s'ha compromès a evitar que les persones en situació de vulnerabilitat quedin desemparades. "El Govern s'ha posat a treballar perquè ningú quedi desatès", ha assegurat. És per això que la Generalitat convocarà una reunió de els entitats socials per estudiar què es pot fer.

Per la seva banda, el vicepresident, Oriol Junqueras, ha reaccionat a través de Twitter a la impugnació per part del TC. "La millor resposta a la nova escomesa del govern espanyol perpetrada a través d'un TC polititzat, és continuar servint a la ciutadania", ha dit, afegint en una altra piulada que "prevaldrà la voluntat dels ciutadans expressada al Parlament tantes vegades com calgui".

També ha reaccionat el coordinador d'ICV David Cid, en una piulada. "El PP vol rescatar els seus, la banca i els grans tenidors d'habitatges. La gent l'importa poc", ha assegurat Cid.

Els socialistes, a través del diputat al Parlament Jordi Terrades, també ha criticat aquest divendres la decisió del govern espanyol i ha alertat de la "inestabilitat social" que pot comportar portar la llei catalana contra els desnonaments al Constitucional. En un comunicat, ha lamentat que l'executiu s'excusi "en qüestions competencials" per atacar els drets dels ciutadans, especialment els més vulnerables. Per Terrades, el recurs demostra l'interès de l'executiu espanyol a protegir "els poderosos" i la seva negativa a que la banca s'impliqui en la lluita contra la pobresa energètica.

stats