Política 03/04/2017

Puigdemont es reuneix amb l'ex primer ministre italià Romano Prodi per parlar del procés

El president de la Generalitat assegura que "fora de l'estat espanyol hi ha interès per saber el que està passant a Catalunya"

Ara
2 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, amb l'exprimer ministre d'Itàlia i expresident de la Comissió Europea, Romano Prodi

BarcelonaEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s'ha reunit aquest dilluns a la tarda a Bolonya amb l'ex primer ministre d'Itàlia i expresident de la Comissió Europea Romano Prodi. Durant la trobada, entre altres temes, s'ha abordat el procés català. El cap de l'executiu català es troba a la ciutat italiana en el marc de la invitació de Catalunya i les Illes Balears com a convidades d'honor a la Fira del Llibre infantil i juvenil de Bolonya. Es tracta de la primera vegada que un país sense estat obté aquest rang oficial.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Puigdemont ha assegurat que el “gran interès” que ha mostrat Prodi a escoltar i preguntar sobre la realitat catalana demostra i referma "el mateix que va quedar clar en el viatge als Estats Units de la setmana passada, que fora de l’estat espanyol hi ha interès per saber el que està passant a Catalunya”. També ha posat en relleu que aquest reconeixement internacional “ajuda a explicar que el moviment català no té cap tipus de base ètnica ni d’egoisme econòmic”.

En aquest sentit, i en referència a l’actitud que manté el govern espanyol, el president ha defensat: “Qui té la responsabilitat d’emprendre solucions polítiques faria bé de seure a la taula i, com a mínim, fer les mateixes preguntes que fan els nostres interlocutors internacionals”.

En ser preguntat pels mitjans de comunicació sobre la importància de la participació de la cultura catalana en la Fira de Bolonya, el president ha remarcat: “Significa un reconeixement de la nostra potència com a nació que basa una part important d’allò que vol ser en la cultura”.

Puigdemont va tornar divendres del seu viatge oficial als EUA. Durant l'estada americana el president de la Generalitat va exposar el full de ruta del Govern al Centre d'Estudis Europeus de la Universitat de Harvard (Cambridge). També va reunir-se a la Cambra de Representats, a Washington, amb diferents congressistes i, a Nova York, amb un assessor de l'expresident dels EUA Bill Clinton, entre altres personalitats.

stats