Política 15/04/2016

Puigdemont es reunirà amb Rajoy el dimecres 20 d'abril a la Moncloa

El president de la Generalitat plantejarà quatre aspectes: relacions Catalunya-Espanya, garantia dels drets socials, compliment del marc legal estatutari i la "desjudicialització" del procés

Oriol March
1 min
Rajoy i Puigdemont se saluden en l'acte d'homenatge per les víctimes de Germanwings

BarcelonaLa maquinària es va posar oficialment en marxa dimarts passat, quan el cap de gabinet de Carles Puigdemont, Josep Rius, va enviar un correu electrònic a Jorge Moragas, mà dreta de Mariano Rajoy, per encaminar una reunió entre els dos presidents. Els tempos s’han accelerat fins al punt que, segons fonts consultades per l’ARA, la reunió se celebrarà el proper dimecres a les 17.30 a la Moncloa. Es tracta de la primera cita entre els inquilins de la Generalitat i la Moncloa des del 30 de juliol del 2014, quan Artur Mas li va plantejar 23 mesures a Rajoy –procés sobiranista a banda– que encara no han rebut resposta per part del govern espanyol. Els dos equips ja treballen en el contingut de la cita entre Puigdemont i el líder del PP, que van coincidir fa tres setmanes en l’homenatge a les víctimes de l’accident de Germanwings.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A Palau asseguren que aborden la trobada "sense vetos". El context espanyol obliga, en certa manera, que la cita es produeixi la setmana vinent. La següent estarà especialment centrada en la ronda de consultes del rei Felip VI, que mira d’evitar a última hora la convocatòria d’eleccions anticipades. "Hem de poder parlar de tot", assenyalen des de l’entorn de Puigdemont, que assegura que respectarà l’agenda que presenti Rajoy. "No només es parlarà de procés", indiquen fonts governamentals, que veuen possible que el president espanyol recuperi els 23 punts de Mas.

L'agenda que planteja Palau es basa en quatre punts: relacions Catalunya-Espanya, garantia dels drets socials, compliment del marc legal vigent en matèria estatutària i la "desjudicialització del procés". És a dir, que es retirin les querelles pel 9-N.

stats