PRIMÀRIES AL PDC
Política 19/07/2016

Puigdemont mostra el seu suport a Santi Vila en la pugna amb Conesa per presidir el consell nacional del PDC

El president català fa un cafè amb el conseller de Cultura després de la reunió del consell executiu, on també arriben junts, una sintonia que el seu entorn confirma que vol visualitzar la seva preferència

Efe / Ara
2 min
Puigdemont i Vila, fent un cafè després del consell executiu d'aquest dimarts

BarcelonaEl conseller de Cultura, Santi Vila, ha exhibit aquest dimarts sintonia amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en plena campanya de les primàries del Partit Demòcrata Català (PDC) per convertir-se en president del Consell Nacional de la nova formació. Una sintonia que l'entorn de Puigdemont confirma que pretén evidenciar el suport del president català al seu conseller en la pugna amb Mercè Conesa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el seu compte de Twitter, Vila ha publicat una fotografia d'ell amb Puigdemont prenent un cafè en un bar després de la reunió del Govern (on han arribat també conjuntament) i ha escrit que vol ser "útil al país i al president" català al comandament del Consell Nacional de la nova CDC, des d'on treballarà per a un PDC "plural i de tots":

Així mateix, el cap de comunicació del conseller, Carles Arbolí, ha publicat a la xarxa social les mateixes fotografies i ha remarcat: "sintonia i complicitat".

Amb Artur Mas i Neus Munté com a únics candidats a la presidència i vicepresidència, respectivament, i amb la llista de Marta Pascal i David Bonvehí com a gran favorita per a la direcció –l'altra candidatura, de Reagrupament, té poques possibilitats d'èxit–, la posició més disputada a les primàries del 22 i 23 de juliol serà la presidència del Consell Nacional, el màxim òrgan entre congressos.

A més de Santi Vila, aspiren a aquest càrrec l'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) i presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, i un tercer participant menys conegut, l'exalcalde de Bigues i Riells (Vallès Oriental) Joan Vila Massagué.

En una entrevista a l'ARA, Vila s'ha mostrat crític amb la proposta de referèndum unilateral d'independència i ha obert la porta a liderar el PDC en les eleccions municipals de Barcelona per pugnar amb Ada Colau. Per altra banda, Antoni Bassas entrevistarà Conesa aquest dimecres a les 12 h.

stats