CONGRÉS FUNDACIONAL
Política 10/07/2016

Puigdemont reclama que el Partit Demòcrata Català es posi al servei de la societat per fer la independència

El president de la Generalitat tanca el congrés fundacional de la formació hereva de CDC

Oriol March / Maiol Roger
2 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, tanca el congrés fundacional del Partit Demòcrata Català

BarcelonaEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest diumenge en el tancament del congrés fundacional del Partit Demòcrata Català, la formació política que agafa el relleu de Convergència, que desitja que la nova formació es posi al "servei de la societat" per aconseguir la independència. "El partit vol ser un instrument útil a l'hora de fer bones pràctiques i assumir responsabilitats institucionals. Tot això enriqueix el model català de fer política", ha apuntat el dirigent nacionalista, des d'avui nou associat a la formació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Sóc un president escollit per un Parlament triat per encaminar Catalunya cap a la independència. Espero que el nou partit es posi al servei de la societat per contribuir a aquest objectiu. Celebro que es faci amb voluntat transversal i amb insubornable qualitat democràtica", ha assegurat Puigdemont. "Gràcies per la feina que feu i que fareu. Sobretot, molta sort i molts encerts", ha apuntat.

"El catalanisme, en funció dels temps, en totes les seves legítimes formes, ha tingut la voluntat d'interpretar què convenia més a cada generació que ha pretès servir", ha apuntat el president de la Generalitat, que ha citat el poeta J.V. Foix.

Puigdemont ha estat en tot moment al corrent dels moviments del conclave i del disseny de la formació, promogut especialment per Artur Mas, però s'ho ha mirat amb certa distància. Els sectors del partit propers al territori li van demanar específicament que s'impliqués de forma activa en el procés de renovació, però finalment no ocuparà cap càrrec executiu dins del nou partit i assistirà a les reunions que li pertoquin com a president de la Generalitat.

Al tancament del congrés hi ha assistit la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i representants de les entitats sobiranistes, com és el cas de Jordi Sànchez, president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), i Jordi Cuixart, el seu homòleg d'Òmnium Cultural. Lluís Salvadó (ERC), Miquel Iceta (PSC), Santi Rodríguez (PP), Josep Vendrell (ICV) i Antoni Castellà (Demòcrates de Catalunya). També han presentat Jacint Borràs, president de CDC. No hi ha assistit cap representant de Ciutadans ni de la CUP.

Crisi i oportunitat

"En el partit que ara neix la discrepància mai més serà una crisi, sinó una oportunitat", ha assegurat Mayte Rivero, presidenta del congrés fundacional del Partit Demòcrata Català. "El que hem fet és complicat perquè el que hem de fer és molt gran", ha indicat.

stats