Trobada Mas-Zapatero
Política 08/02/2011

Puigcercós sosté que Mas va pactar amb Zapatero el suport del PSC al Parlament

El líder d'ERC considera que el president de la Generalitat va obtenir uns resultats "exigus" tret que es pactessin "altres coses", com una aliança perquè CiU doni suport al PSOE al Congrés a canvi del suport dels socialistes catalans al Parlament

Pere Martí
1 min

BarcelonaJoan Puigcercós s'ha mostrat prudent a l'hora de valorar els resultats de la reunió de Mas i Zapatero perquè "sóc conscient que hi ha dificultats", com les havien tingut els anteriors governs tripartits. Amb tot, la seva anàlisi és que Zapatero es va "escapolir" de les peticions de Mas i que en la majoria de terrenys no hi va haver avenços, com en el fons de competitivitat, els aeroports o les beques. El motiu, segons el republicà, és que Mas negocia amb "esquemes antics" com el del peix al cove: el que hauria de fer és anar al Parlament i obrir la comissió d'estudi del concert econòmic per posar aquest tema damunt la taula com abans millor.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta manca de resultats fa sospitar Puigcercós que a la trobada de la Moncloa es van parlar altres coses, com el suport parlamentari mutu entre CiU i el PSOE al Congrés, que inclouria, en reciprocitat, el suport dels socialistes catalans al Parlament. El líder d'ERC justifica les seves sospites amb el fet que els convergents "no augmenen el llistó nacional i aparquen el concert econòmic". Com a exemple, posa el fet que el conseller Mas-Collell ha citat per avui el PSC per explicar-los el pla d'estabilització de les finances de la Generalitat i, en canvi, a ERC no els ha dit res. Amb tot, Puigcecós ha dit que li donaran suport.

stats