Política 16/06/2017

"Pujol és el pitjor que li ha passat a Catalunya conjuntament amb la creació de Ciutadans": Rufián, en 10 frases

El diputat d'ERC ratifica que, si guanya el 'sí', els diputats del seu partit marxaran del Congrés

Ara
2 min
Gabriel Rufián, a l'entrevista d'avui a 'Els matins' de 'TV3'

BarcelonaGabriel Rufián ha parlat de corrupció, del referèndum i de l'estabilitat de l'Estat, en una entrevista a 'Els matins' de TV3. El diputat d'ERC ha insistit a fer pressió als comuns perquè es posicionin a favor del referèndum i diu que el sorprèn que Podem s'hagi pronunciat i que ells, "els catalans", no ho facin. Fem un recull de les frases més destacades:

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1."Pujol és el pitjor que li ha passat a Catalunya conjuntament amb la creació de Ciutadans [...]. Equiparo un partit reaccionari [...] amb una família que creu que aquest país és el seu negoci".

2. "Som soldats no armats del govern de Catalunya, com diu Tardà. És pràcticament una promesa electoral que, quan guanyi el 'sí' i el govern de Catalunya ens ho digui, els diputats d'ERC marxarem del Congrés".

3. "Junqueras seria un gran primer ministre o president de la República, però és la meva opinió poc objectiva".

4. "No cal una dimissió d'Artur Mas. És gent amb responsabilitat judicial, hem de confiar en la presumpció d'innocència [...]. Espero que mai tingui a veure amb el cas Palau, és com si li demanéssim la dimissió a Susana Díaz pel cas dels EROS, que estic segur no hi té res a veure".

5. "Convidem els comuns que se sumin a un procés constituent". "[Els comuns] desqualifiquen el procés per la presència del PDECat. Per què hem de defensar un procés constituent a Espanya amb la presència del PSOE?".

6. "Als 30 segons que la presentessin [la moció de censura], vam dir que sí per decència democràtica, perquè som els campions anti-Rajoy. Encara esperem, 30 segons no, 30 mesos, que es pronunciïn pel referèndum".

7. "La pregunta és quina diferencia hi ha amb el 9-N [...]. Hi ha un govern determinat a tirar endavant el Procés, hi ha una majoria absoluta al Parlament de Catalunya que no existia i centenars de milers persones que volen votar".

8. "Si guanya el 'sí' hi haurà unes eleccions constituents. [...] Si guanya el 'no' hi haurà unes eleccions autonòmiques, que és un motiu pel qual els del 'no' han d'anar a votar, perquè si surt que no guanyaran ells".

9. "Arribarà un moment que la gent haurà de passar per sobre de segons quines legalitats. Com diu Tardà, la democràcia és imparable".

10. "La pregunta no és què farem nosaltres per fer el referèndum sinó què farà l'Estat per impedir-lo. Diuen obertament que utilitzaran tot el pes de la llei i, al final, estem parlant d'urnes, em sembla dramàtic".

stats