POLÍTICA

Crítiques al Nobel de Literatura

Pujol renya Vargas Llosa per no assabentar-se com era la Barcelona dels 70

“Ens parla d'una Barcelona dels anys 70 meravellosa, però eren els anys de Franco, de la persecució del català, hi havia molta gent a la presó”, recorda l'expresident

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha criticat aquest divendres l'escriptor Mario Vargas Llosa per no haver-se “assabentat” del que es vivia a Barcelona a la dècada dels 70 i li ha recordat que aleshores encara hi havia la dictadura de Franco i que eren anys de persecució del català.

Al primer homenatge que Pujol ha rebut pels seus 80 anys en ser guardonat amb el II Premi Persona i Democràcia, que lliura la Fundació Persona i Democràcia-Joaquim Xicoy al reconeixement de la seva trajectòria política, l'expresident ha qüestionat el discurs que va pronunciar el Nobel de Literatura.

“Ens parla d'una Barcelona dels anys 70 meravellosa, però eren els anys de Franco, de la persecució del català, hi havia molta gent a la presó”, ha recordat Pujol. “Vargas Llosa no s'havia assabentat d'això”, ha exposat. No obstant, Pujol ha demanat que ningú s'enfadi amb l'escriptor.

Més continguts de