Política 20/09/2012

Pujol admet que s'ha d'unir als independentistes "no per honor, sinó perquè mentre lluites vius"

L'expresident afirma que Catalunya "no és viable" amb l'actual ofec econòmic "que ens imposa Espanya"

Efe
1 min
Jordi Pujol durant la seva participació al seminari / MORELL / EFE

AlteaL'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, que s'ha confessat "antiindependentista" durant 60 anys perquè creia en el "progrés de Catalunya" en el "marc espanyol", ha assenyalat aquest dijous que davant la situació que travessa Catalunya potser "caldrà afegir-se" a aquells que defensen la independència, "ja no per honor, sinó perquè mentre lluites vius".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el debat sobre l'estat autonòmic organitzat a Altea (Marina Baixa) per la Fundació alemanya Konrad Adenauer i l'aragonesa Manuel Giménez Abad, l'expresident ha afirmat que la independència és "gairebé impossible", però ha subratllat que la situació de Catalunya "no és viable" amb "l'ofec econòmic que ens imposa Espanya".

A més, ha assenyalat que Catalunya no pot acceptar la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut –que ha marcat "un abans i un després" i que ha causat "gran commoció"–, ni tampoc "les institucions espanyoles tal com funcionen". Pujol ha afirmat, en aquest seminari al País Valencià, que fa tres anys era impensable, també per a ell, que "un milió i escaig de persones" se sumessin a una manifestació a favor de la independència com la de la Diada.

Segons l'expresident, aquesta manifestació és una mostra que "Catalunya no es rendirà" i que, per "exagerat" que pugui semblar, "ens sentim en una situació de setge" davant "l'ofec econòmic". Pujol ha insistit que Catalunya no és viable si no té estat del benestar i ha afegit que la cultura catalana "només pot i ha de ser integradora i pacífica".

stats