Política 20/11/2015

Pujol fill nega qualsevol "indici" de corrupció en el mandat del seu pare

Efe
1 min
EL GRAN PROTAGONISTA  Poc abans d’asseure’s per comparèixer, Jordi Pujol Ferrusola va rebre de mans dels seus advocats una gruixuda carpeta  en què hi havia tota la informació que va desplegar davant dels diputats. La seva intervenció va ser la més comentada  entre els dirigents de Convergència, que segueixen inquiets els avenços de la comissió.

BarcelonaJordi Pujol Ferrusola ha recorregut l'embargament dels seus comptes i immobles acordat per l'Audiència Nacional, en un escrit en el qual al·lega que no pot "entreveure's ni remotament" un indici de corrupció en el mandat del seu pare al capdavant de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un escrit a què ha tingut accés Efe, el primogènit demana al jutge José de la Mata que aixequi la mesura cautelar de bloqueig dels seus comptes i actius financers, així com la prohibició de disposar dels immobles de la seva propietat.

La defensa de Jordi Pujol fill, exercida per l'advocat Cristóbal Martell, argumenta que l'imputat té béns que ascendeixen a 8,7 milions d'euros -entre societats i saldos de bancs-, pel que disposa de "prou múscul patrimonial" per fer front a una eventual responsabilitat civil, sense que hagi ordit la "descapitalització" que sospita el jutge.

De la Mata investiga des de 2013 el primogènit dels Pujol per blanqueig de capitals i recentment ha imputat els seus germans Pere i Josep.

stats