Política 08/06/2011

Pujol diu que els països "seriosos" han fet els deures però l'Estat espanyol "no els ha fet"

L'expresident català urgeix en introduir reformes perquè l'Estat no arriba "a fi de mes"

Efe
1 min

BarcelonaL'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha urgit avui en introduir reformes que facin sostenible l'Estat del Benestar, perquè l'Estat espanyol ja no arriba "a fi de mes". En un editorial al butlletí electrònic del Centre d'Estudis Jordi Pujol, l'expresident català ha alertat que la situació econòmica a Espanya és "crítica i insostenible".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per això mateix, i perquè la "direcció econòmica" d'Espanya es troba en bona mesura en mans de la UE i del Banc Central Europeu, Pujol considera que ara és el moment d'aplicar les reformes. "La UE, els mercats i les agències de 'ràting' ens vigilen. I encara que no s'estigui del tot d'acord amb la seva manera de qualificar l'economia i les finances dels nostres països el cert és que ens condicionen moltíssim. Decisivament", ha explicat.

Pujol ha destacat que els països europeus "més seriosos" han fet els seus "deures", com la reforma del mercat laboral, les pensions i la sanitat o mesures de millora de la productivitat i de la internacionalització de la pròpia economia. "L'Estat espanyol no ho ha fet. Per això ara, després d'uns anys de xuleria de nou-ric, es troba en situació crítica. I Catalunya, també, en part perquè l'Estat l'arrossega i en part per errors propis d'aquests últims anys. I ja no arribem a fi de mes", ha advertit.

Segons Pujol, "a Catalunya podríem mirar d'avançar més en aquest procés. Perquè, com a mínim, tenim un govern que ha atacat el problema. De front".

stats