Política 20/10/2011

PxC expulsa el seu excap a Cornellà per assistir al concert neonazi del Poblenou

Sergio Serralvo va aparèixer en un documental del 2008 negant l'Holocaust i declarant-se admirador de Hitler

Acn
2 min

Cornellà de LlobregatPlataforma per Catalunya (PxC) ha expulsat el seu excap a Cornellà de Llobregat, Sergio Serralvo, per haver assistit el passat 12 d'octubre al concert neonazi del Poblenou. Així ho va decidir dimarts el comitè de disciplina del partit. Serralvo havia encapçalat la llista de PxC a la seva ciutat en les eleccions municipals del 22 de maig -en què va obtenir 1.480 vots, un 4,98% del total-, malgrat que ja va mostrar les seves idees neonazis el març del 2008 en un documental a TVC en què es declarava "racista" i admirador de Hitler. Segons el líder de PxC, Josep Anglada, "no vam tenir ocasió de valorar el perfil de tots els candidats". Serralvo s'ha excusat dient que aquestes declaracions del 2008 eren "ximpleries de joventut". Tot i això, l'expulsat continua fent comentaris racistes a través del seu perfil de Facebook.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El jove es declara penedit i insisteix que ja no pensa com el 2008. Per això, diu, va demanar a TVC la retirada del vídeo després que s'emetés -el 17 de març del 2008- i, de fet, el documental ja no està disponible al web de la televisió. "Era jove i no sabia què deia", assegura. Malgrat aquestes declaracions Serralvo continua publicant comentaris racistes i xenòfobs a les xarxes socials, on es refereix als jueus com "senyors dels grans nassos" i afirma coses com que "la llei antitabac i els GAL són l'única cosa bona que ha fet la democràcia en 30 anys".

En el documental Serralvo es declarava "racista però no xenòfob", i assegurava que el racisme és "amor per la teva pròpia raça". El cap de llista PxC a Cornellà en les darreres eleccions municipals també deia que "Hitler, en contra del que pensa tothom, a mi em sembla que va ser un personatge extraordinari". Sobre l'Holocaust el jove deia que "no crec veritablement que morissin sis milions de persones". Pel que fa a la immigració i el mestissatge cultural, Serralvo assegurava que l'única conseqüència que aporten és "atur i delinqüència".

stats