POLÍTICA
Política 11/08/2011

PxC pressiona fins a la dimissió una regidora de Salt que volia casar-se amb un subsaharià

Juana Dolores Martínez era la número tres de la formació xenòfoba al municipi gironí

Marc Colomer
1 min

SaltUna de les regidores que la formació va obtenir al municipi, Juana Dolores Martínez, ha hagut de plegar pressionada pel partit perquè es volia casar amb un ciutadà d'origen subsaharià, segons ha avançat aquest dijous al matí Diari de Girona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha comprovat l'ARA, el que ha acabat amb la breu carrera política de la ja exregidora va començar en el fòrum d'una web l'editor de la qual havia estat cap de premsa de Jesús Gil i, sobre la crisi del deute, ha articulat frases com: "La frivolitat de tenir un afroamericà a la Casa Blanca pot sortir molt cara".

El fòrum en qüestió va "alertar" que la parella de Martínez era immigrant, cosa que, segons el líder ultra Josep Anglada, va fer "sospitar" els companys d'agrupació local, que li van exigir que acredités que la seva parella tenia papers. Ho han admès a l'ARA tant Anglada com la regidora saltenca María Osuna. I Juana Dolores va fer papers, però per dimitir.

Anglada reconeix que l'exregidora es va sentir "pressionada" -ell se'n renta les mans- en veure que insistien perquè acredités la situació legal de la seva parella. "Sigui blanc, negre o groc, cap problema si és legal", etziba Anglada, que explica també que Martínez ja l'havia posat al corrent de la seva relació sentimental: "Em va dir que era negre, però cristià i catòlic, i cap problema".

El relleu de Juana Dolores Martínez no es farà efectiu fins al setembre. Tot apunta que la rellevarà el número quatre de la llista, Sergio Fabri.

stats